Malwarebytes Anti-Malware Free
Windows Defender som ingår i Windows 10 ger visserligen ett hyfsat skydd för de flesta användare, men det kan vara klokt att skaffa ytterligare något säkerhetsprogram för att vara på den säkra sidan. Malwarebytes riktar in sig på att hitta och eliminera skadeprogram som tagit sig in på din dator. I gratisversionen erbjuds endast grundläggande funktioner, vill du ha skydd mot gisslanprogram och möjlighet att scanna datorn i realtid är det premiumversionen som gäller.
Ladda ner här: https://www.malwarebytes.com/premium/

CCleaner
Ett annat systemverktyg som är nästintill ett måste på datorn är CCleaner från Piriform. Här får du möjlighet att ta bort oönskade cookies, rensa webbläsarhistoriken, ta bort onödiga filer och hålla ordning på ditt Windows-register. Gratisversionen av CCleaner innehåller mängder med nyttiga verktyg, men vill du ha support och automatiska uppdateringar får du snällt betala för premiumversionen.
Ladda ner här: https://www.ccleaner.com/ccleaner

LibreOffice
Har du en dator är sannolikheten stor att du behöver någon form av kontorspaket.
Vill du inte betala för Microsoft Office kommer du långt med Libreoffice. Här får du motsvarigheter till Word, Excel och Powerpoint helt utan kostnad.
Ladda ner här: https://www.libreoffice.org/download/download/