Seniornetstudera.se är vår studieportal där vi samlar tips, kurser och videoklipp för dig som vill orientera dig i den digitala tillvaron. Innehållet är sökbart och sorterat i olika svårighetsgrader. På seniornetstudera.se finns studiematerial för enskilda studier och för kurshandledare.
Lär dig i din egen takt med seniornetstudera.se.


Idag behöver du digital kompetens för att kunna delta i samhället. Du måste ladda ner en App för att gå på bio,
för att betala räkningar eller åka buss. En enkel match för många. Men för en senior kan det innebära problem.
Hitta rätta appen, ladda ner och skapa konto eller logga in med BankID. Var ska jag söka och hur vet jag att ingen lurar mig?

Tack vare pandemin uppmärksammades den skriande bristen på digital delaktighet bland seniorer. Till dess att alla medborgare oavsett ålder kan delta i samhällslivet på den nivå de själva önskar så är detta en fråga om tillgänglighet och i grunden om demokrati. Därför har SeniorNet Sweden tagit fram studieportalen SeniorNet Studera och medel från Infrastrukturdepartementet gav oss möjlighet att förverkliga idén.

SeniorNet Sweden är en ideell förening med seniorer som lär seniorer digital teknik med kursverksamhet i lokala föreningar runt om i landet. Dagny Carlsson, världens äldsta bloggare, var hedersmedlem.
Seniornetstudera.se har utvecklats av SeniorNet Sweden tillsammans med Funka.com, vars specialitet är funktion och tillgänglighet.

Studieportalen SeniorNet Studera

SeniorNet Sweden